• Dominque

Hoe je er weer stralend uitziet door een peeling

Het is herfst. Mijn zongebruinde zomerhuid verruil ik voor een andere look. Het lijkt wel of de herfst ook in mijn uitstraling sluipt. Mijn ooit zo stralende look verandert in een vale, grauwe en soms vlekkerige huid. De Italiaanse zon heeft zijn tol geëist.


De kwaliteit van de huid gaat achteruit naar mate je ouder wordt. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen doen hier nog een schepje bovenop. Je huid kan zichzelf hierdoor maar lastig afdoen van dode of beschadigde huidcellen om plaats te maken voor gezonde nieuwe huidcellen. In deze tijd vind ik het altijd heel prettig om mijn huid een handje te helpen met dit proces. Door middel van een peeling geef ik mijn huid een boost waardoor ik er weer frisser uit zie.


Ik merk in de Loft dat er soms wat verwarring en onduidelijkheid is over wat een peeling is en wat het voor jou kan betekenen. Peelings zijn geschikt voor iedereen die een huidverjonging en/of verbetering wenst. Zéker in deze periode is een peeling effectief.


Wat doet een peeling Er bestaan verschillende soorten peelings die in meer of mindere mate impact hebben op je huid. Dat hangt ervan af hoe diep het de huid indringt en met welke product.

Wat is een chemische peeling?

Wanneer je huid door de zon beschadigd is wordt met een chemisch product de huid “geëxfolieerd”. Het chemisch product zorgt er dan voor dat de huid gaat afschilferen en stimuleert de aanmaak van collageen. De extra collageen in je huid zorgt ervoor dat het stevig wordt.

Effecten chemische peeling

In de meeste peelings zitten zuren met een exfolierende werking. Vaak zijn dat ‘alphahydroxyzuren’ of ‘betahydroxyzuren’. Nadeel van dit soort peelings zijn de mogelijke bijwerkingen. Dat kan varieren van roodheid, zwelling, schilfering, ontstekingen, blijvende huidverkleuringen en extra gevoeligheid. Niet heel fijn dus als je na je behandeling gewoon weer aantoonbaar je boodschappen wilt doen of moet werken.


Gelukkig zijn er alternatieven voor deze agressieve vormen van “huidverbetering”. Want je hoeft niet eerst door alle bijwerkingen heen te bijten voordat je resultaat voelt en ziet.

Wat is een natuurlijke peeling?

Met een natuurlijke peeling verbeter je de kwaliteit van je huid en krijg je een frisse, jonge uitstraling. Door natuurlijke bestanddelen is er veel minder kans op bijwerkingen.

In de salon werk ik met een tweevoudige exfoliatie. Dit is een niet-invasieve behandeling in twee stappen. In combinatie met de kracht van planten en mineralen wordt de huid op zichtbare punten verbeterd.

  • Verbeterde huidstructuur

Je huid wordt gladder en door de aanmaak van collageen ook steviger.

  • Heldere huid met meer reflectie

Maar ook pigmentvlekjes vervagen!

  • Fijne lijntjes en rimpels vervagen of verzachten

Heel fijn voor een frisser en jonger uitziende huid.

  • Verfijnde poriën

Mede door de aanmaak van collageen; een stevige en gladde huid.

Ontdek de natuurlijke werking van Aveda

Een peeling is niet altijd de oplossing

Een peeling is dus een echte traktatie voor je huid! Maar het werkt niet voor álle huidklachten. Voor het verwijderen van rode adertjes of verminderen van littekens adviseer ik een andere behandeling te ondergaan. In een vrijblijvende kennismaking beluister ik graag wat je persoonlijke wensen zijn en bied ik een passende beleving aan.

Ontdek andere belevingen

Maak vrijblijvend een afspraak.

Bewust kiezen voor een natuurlijke peeling

Met een natuurlijk product worden je eigen lichaamseigen functies gestimuleerd aan het werk te gaan en blijven. De natuurlijke ingrediënten triggeren deze functies (bijvoorbeeld het aanmaken van collageen) en zorgen voor een betere werking.


Een synthetisch product wordt door je lichaam niet herkend als stimulans voor die functies. Lichaamseigen functies worden overgenomen door het product en legt de rest als het ware lam zodat de synthetische ingrediënten zijn werk kunnen doen. Met als gevolg dat de lichaamseigen functies stil komen te liggen en op lange termijn zelfs blijvend niet meer functioneren.


Vandaag de dag maken we steeds meer bewuste keuzes. Bewustzijn heeft vaak te maken met iets wat dicht bij jezelf staat. Iets wat de kwaliteit van het leven verbeterd. Daarom denk ik dat de keuze tussen een natuurlijke of chemische peeling je gemakkelijk af gaat wanneer je beter begrijpt wat het voor jou doet.

AVEDA 97% natuurlijk afgeleid…aan jouw de keuze!

Liefs,

Dominique

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Schoonheidssalon in Terneuzen